Efes Alan Yönetim Planının Revizyonu

Efes Alan Yönetim Planının Revizyonu

Ulusal ve uluslararası ölçekte ülkemizin arkeolojik zenginliği açısından bayrak alanlarından biri olan Efes; Selçuk ve İzmir başta olmak üzere ülkenin kültürel kimliğini zenginleştirdiği gibi turizm vasıtasıyla ekonomik açıdan da son derece önemli bir değer taşıyor. 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Efes’in sürdürülebilir, katılımcı ve yenilikçi yaklaşımlarla korunması için düzenli olarak plan dahilinde faaliyetler yürütülüyor. Bu planlamalar beş yıllık dönemleri kapsamakla birlikte, planlamalar Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO’nun denetim ve onama sürecinde ilerliyor. Bu kapsamda Efes Yönetim Alanı'nın 2014-2019 yıllarını kapsayan yönetim planının güncellenmesi Efes Ören Yeri, Çukuriçi Höyük, Meryem Ana Evi, Artemision/St Jean Bazilikası/Ayasuluk Kalesi alanlarını kapsayan onaylı Efes Alan Yönetim Planının Revizyonu projesi, vakfımızın koordinasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi işbirliği ve İzmir Kalkınma Ajansı finansörlüğünde yürütülüyor.