facebook instagram facebook

İzmir'de Oku

Yaklaşık 175 bin üniversite öğrencisinin eğitim aldığı İzmir'de yedisi devlet; dördü özel olmak üzere toplam on bir üniversite bulunuyor. Nitelikli akademik kadroları, çağdaş yerleşke olanakları, kaliteli eğitim anlayışı ve uluslararası işbirlikleriyle İzmir'in üniversiteleri, öğrenciler için bir çekim merkezi.

Dinamik sosyal hayatı, kültür sanat etkinlikleri, kolay ulaşım olanaklarıyla İzmir bir öğrenci şehri. Gençlerin eğitim hayatını kolaylaştıran imkânlarının yanı sıra mevcut ve yapılmakta olan öğrenci yurtlarıyla İzmir, her yıl hem yurt içinden hem yurt dışından çok sayıda öğrenciyi ağırlıyor.

PhD İzmir

İzmir Vakfı’nın eğitime yönelik öncelikli faaliyetleri arasında yer alan proje ile yüksek lisans ve doktora seviyesinde İzmir’e dair tez çalışması yürüten öğrencilere burs sağlanması amaçlanıyor. Proje doğrultusunda İzmir’in kültürü, tarihi, doğası ve insanına yönelik akademik çalışmaların sayısının artırılarak İzmir literatürün genişletilmesi hedefleniyor. Bunun yanısıra, vakfın 2019-2020 yılı faaliyetleri arasında İzmir’e dair çalışmalar yürüten akademisyenlerin bir araya geldiği bir uluslarası bir konferans düzenlenmesi de bulunuyor.

Devlet Üniversiteleri

Ege Üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi İzmit Yüksek Teknoloji Enstititüsü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bakırçay Üniversitesi İzmir Demokrasi Üniversitesi Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay M.Y.O.

Vakıf Üniversiteleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaşar Üniversitesi Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir Tınaztepe Üniversitesi