facebook instagram youtube

ÜNİVERSİTE İZMİR'DE YAŞANIR

Bu yıl sınava giren yaklaşık 2,5 milyon öğrenci üniversite için tercihlerini yapacak. İzmir Vakfı, üyeleri ve tüm paydaşlarıyla birlikte, üniversite tercihleri öncesinde gençleri İzmir’in olanaklarından haberdar etmek için İzmir Zamanı – Üniversite İzmir’de Yaşanır kampanyasını başlatıyor. Öğrencileri İzmir’de okumaya davet eden kampanya İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birlikte yürütülüyor.

İzmir, nitelikli ve köklü eğitim geleneğinin öncüsü üniversiteleri, kentin yüksek yaşam standartları, pek çok sektörde staj ve iş olanakları, yaratıcılığı ve girişimciliği besleyen dokusu ile en yaşanılır üniversite kentlerinden biri. Bunun için “Üniversite, İzmir’de yaşanır” diyoruz.

İzmir’in Üniversiteleri

Yaklaşık 175 bin üniversite öğrencisinin eğitim aldığı İzmir'de altısı devlet; dördü vakıf olmak üzere toplam on üniversite bulunuyor. Bunların kapsamında tıp fakülteleri, diş hekimliği ve veterinerlik fakülteleri, mühendislik fakülteleri, güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakülteleri, iletişim, iktisat, fen- edebiyat, hukuk, ziraat, havacılık, denizcilik, turizm, spor ve uygulamalı meslek yüksekokullarına kadar çok geniş bir yelpazede eğitim olanağı bulmak mümkün.

Staj ve İş İmkânı

İzmir öğrencilere sanayi içerisinde üretimde, farklı alanları kapsayan hizmet sektöründe staj ve iş imkânı veriyor. İl içerisinde toplam on üç aktif organize sanayi bölgesi ve pek çok farklı endüstriyi içinde barındıran, ihracatın kalbi iki serbest bölge bulunuyor. Öğrenciler buralarda yerli ve yabancı firmalarda sahada çalışma olanağı bulabiliyor, tecrübe kazanarak kendilerini geliştirebiliyor.

İnovasyon ve Girişimcilik

İzmir’de üniversiteler içerisinde dört teknopark ve altı teknoloji transfer ofisi bulunuyor. Öğrenciler teknoparklardaki kuluçka merkezlerinde inovatif girişimci projeleriyle yer alırken, kendi şirketlerini de kurabiliyor, sanayi ile işbirlikleri için teknoloji transfer ofisleri ile çalışıyorlar. Bunun için İzmirli teknoparklarda ve teknoloji transfer ofislerinde yeterli kapasite ve aktif kadrolar sayesinde kolaylıkla yol alabiliyorlar.