Efeler Yolu

13.03.2024

Efeler Yolu; İzmir’in Bornova ilçesinden başlayarak Nif dağı ve Bozdağ sıradağlarını geçerek Kiraz’ın yaylalarını dönen ve devamında Aydın sıradağları üzerinden Efes-Selçuk’ta bulunan Meryemana’da sonlanan 500 kilometrelik çok etaplı ve işaretli bir yürüyüş yoludur. Efeler Yolu, efe/zeybek temasını işleyen bir kültür rotasıdır. Bu bağlamda Efeler Yolu geniş bir coğrafyayı kapsayarak, bakir yaylalar ve dağ geçitlerini kullanan kadim yollarla kültürel zenginliklerini günümüze taşımayı başarmış önemli köyleri birbirine bağlar. Efeler Yolu, sorumlu turizme yönelik çalışmaları ve fark yaratan özellikleriyle 2023 yılında Green Destinations “Top 100 Stories” arasında yer almaya hak kazanmıştır.

Efeler Yolu; İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, İzmir Valiliği, Ege Üniversitesi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Vakfı ortaklığında ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Efeler Yolu Derneği iştirakleriyle hayata geçmiştir.

İzmir Vakfı olarak proje ortağı olduğumuz Efeler Yolu konusunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.