İzmir Turizmi Direct İzmir Projesiyle Büyüyecek

11.01.2022

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, şehrin turizm potansiyelini artırma hedefi doğrultusunda “Direct İzmir” adıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e yapılan direkt uçuşların tanıtımını yapan directizmir.com web sitesi, İzmir Vakfı ile Corendon Airlines, Pegasus Hava Yolları, SunExpress Hava Yolları ve Türk Hava Yolları’nın imzaladığı ortaklık protokolüyle hizmete açıldı.

Projenin Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, Pegasus Hava Yolları Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, SunExpress Hava Yolları Ticaret Direktörü Peter Glade, Türk Hava Yolları İzmir Satış Müdürü Ömer Uzun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyükelçi ve konsoloslar ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

“İzmir asla bu güveni boşa çıkarmaz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Direct İzmir, bizim için İzmir’in kabuğunun kırılıp dünyayla buluşmasına bir adım daha yaklaşmak demek. İzmir eğer kabuğunu kıramıyorsa dünya kenti olma vasfından, vizyonundan, zenginliğinden uzaklaşmaya başlıyor. Dolayısıyla İzmir ne kadar kabuğunu kırıp dünyayla buluşursa o kadar dünya kenti özelliklerini zenginleştiriyor. Bu buluşmanın bizim için en değerli anlamı bu” ifadelerini kullandı.

“Üç adımda ulaşım olanaklarını geliştirmeyi hedefliyor”

İzmir’e hava yoluyla direkt ulaşım alternatiflerini güçlendirecek bir proje için bir araya gelindiğini belirten Soyer, “Direct İzmir projemiz İzmir’e direkt ulaşım olanaklarını üç adımda geliştirmeyi hedefliyor: İlk olarak satışta olan ama henüz yeterli yolcu sayısına ulaşamayan uçuşların kesintisiz devam edebilmesini hedefliyoruz.  İkinci adımda sadece yaz mevsiminde gerçekleştirilen direkt uçuşların yıl geneline yayılarak İzmir’i yılın 12 ayı turist çeken bir şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz.  Üçüncü ve son adımda ise İzmir’den direkt uçuş yapılan yeni destinasyonların açılmasını hedefliyoruz. Böylelikle dünyanın farklı şehirlerinden ziyaretçilerin İzmir’in doğal ve kültürel mirasıyla buluşabilmesinin kapısını aralıyoruz” dedi.

“İzmir Havalimanı yeni bir cazibe merkezi haline gelecek”

Tüm bu hedeflere ulaşmak için İzmir’deki paydaşlarla eşgüdüm halinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, “SunExpress Hava Yolları, Corendon Airlines, Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları ve Adnan Menderes Havalimanı’na değer katan TAV ile birlikte hareket ediyoruz. İzmir Havalimanı’nı yeni bir cazibe merkezi haline getirecek bu çalışma, sadece İzmir’e değil, tüm Ege Bölgesi ve ülkemizin turizmine katkı sunacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan, içinde bulunduğumuz ay itibarıyla, yurt içi ve yurt dışında toplam 49 noktaya tarifeli direkt seferler gerçekleştiriliyor. Bu şehirlere önümüzdeki yaz döneminde Beyrut, Cenevre, Milano, Üsküp ve Nantes gibi yeni noktalar eklenecek. Bugün imzaladığımız protokol sefer sayılarını ve destinasyonları artırmak için attığımız çok önemli bir ilk adım. Bu protokol ile İzmir’den direkt uçuş düzenleyen tüm havayolu firmalarının seferlerini Türkiye ve dünya genelinde tanıtmayı taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aktarmasız uçulabilen tüm noktalar en güncel haliyle görülebilecek”

Directizmir.com adıyla İzmir’den direkt uçulabilen tüm destinasyonları içeren bir internet sitesi kurduklarını vurgulayan Başkan Soyer, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız bu site sayesinde İzmir’den aktarmasız uçulabilen tüm noktaları en güncel haliyle ve hızla öğrenebilecek. İzmir’in refahını büyütmek için çalışan tüm kurumlara sahip çıkmak boynumuzun borcu. İzmir’e yatırım yapan havayolu şirketlerimizin de sonuna kadar yanındayız. Bugün, İzmir turizmini emin adımlarla ve tüm paydaşlarımızla birlikte bir adım daha ileriye taşımanın gururunu yaşıyorum. Bu ortaklık sayesinde inanıyorum ki İzmir turizmini pandemiye rağmen büyütmeyi başaracağız.”

“Türkiye’nin ilk güvenilir destinasyon sistemini kurduk”

Konuşmasında göreve başlamadan önce sözünü verdiği gibi İzmir turizminin muazzam potansiyelini ortaya çıkarmak için var gücüyle çalışmaya devam ettiklerini de vurgulayan Başkan Soyer “2021 başında İzmir Turizm Stratejisi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Vakfı ortaklığıyla yayınlamıştık. Şimdi bu stratejide her ne yazıyorsa, kent paydaşlarımızla birlikte teker teker uyguluyoruz. Bu süreçte dijital turizm altyapısını kuran Türkiye’deki ilk şehir olduk. Visitİzmir mobil aplikasyonunu yayınlayarak İzmirlilerin, turistlerin ve sektörün hizmetine sunduk. Pandeminin derinden sarstığı sektörü desteklemek için Türkiye’nin ilk güvenilir destinasyon sistemini, Turuncu Çember hijyen sertifikasını uygulamaya koyduk” dedi.

“İlk gemiyi Mart ayında İzmir limanında ağırlayacağız”

Sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda Konak Meydanı’nda tur otobüsleri için yolcu indirme noktası oluşturduklarını, Alsancak, Kültürpark ve Kemeraltı’nda turizm bilgilendirme ofisleri açtıklarını vurgulayan Başkan Soyer, “Turizm bilgilendirme ofislerimizin sayısı ilerleyen aylarda İzmir genelinde artacak. İzmir’in doğal ve kültürel mirasını dünya ölçeğinde bilinir hale getirmek için Dünyanın İzmir Mirası programını başlattık. Kemeraltı, Gediz Deltası, Ceneviz Kaleleri ve Birgi’yle birlikte İzmir’deki UNESCO Dünya Mirası sayısı ikiden altıya yükselecek. İzmir’i yeniden önemli bir kurvaziyer limanı haline getirmek amacıyla, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, TÜRSAB, İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası ile birlikte çalışıyoruz. Yıllar sonra ilk gemiyi Mart ayında İzmir limanında ağırlayacağız. Pandemi nedeniyle beklenmedik bir sorun yaşanmazsa, toplamda 29 seferle 2022 yılını kurvaziyer turizmi açısından dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.