Deniz Kenti İzmir

İzmir’i Akdeniz çanağının öncü kenti haline getirme hedefinde, Körfez’in temizliği büyük önem taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yüzülebilir Körfez” hedefiyle attığı her adım bu yüzden büyük bir heyecan yaratıyor.

Bizİzmir Mart / Nisan 2020 14.05.2020

Yeni Dünyanın Tohumu Yerelde Filizlenecek

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, dünyayı sarsan Covid-19 salgınıyla ilgili İzmir Vakfı’nın sorularını yanıtladı. Salgın sonrasında dünyayı ve Türkiye’yi bekleyen toplumsal ve siyasal sonuçları değerlendiren Ağırdır dünya, Türkiye ve İzmir’in geleceğine dair görüşlerini bildirdi.

İzmir Vakfı 03.05.2020

İzmir Fontu Yolda

İzmir’e ait, adı İzmir olan bir font geliyor. Vakfımız bünyesinde çalışmalarını yürüten İzmir Tasarımları Araştırma Ofisi, şehrin görsel iletişim tasarımı ihtiyacına yönelik bir font oluşturma fikriyle yola çıkarak İzmir’e ait bir font hazırlıyor.

İzmir Vakfı 03.04.2020

Belkahve’den Meryem Ana’ya Efelerin izinde

İzmir’in yeni kültür rotası; Bornova Belkahve’den başlayarak Meryem Ana’ya ulaşması planlanan yaklaşık 500 kilometrelik Efeler Yolu, tarih boyunca efelerin yaşadığı köy ve yaylaları birbirine bağlıyor.

Bizİzmir 03.04.2020

Devrim Meclisi

23 Nisan 2020, işgale karşı bağımsızlık savaşanın yönetildiği, yeni bir devletin temellerinin atıldığı Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Kurucu Meclis, gerçekte bir devrim meclisiydi.

Kemal Tayfur – Bizİzmir Mart 22.04.2020

İzmir’in Kokusu

İzmir’de kolonya denilince akla gelen ilk isimlerden biri Aktaş Kolonyaları’dır. Aktaş Kolonyaları’nın hikâyesi 1922 yılında, eczacı Kemal Kamil Aktaş'ın bir Rum’a ait olan Panayot Eczanesi’ni satın alıp Hilal Eczanesi’ni açmasıyla başladı.

Oğulcan Şaşmaz 03.04.2020

Eğitim Müziği ve İzmir

“Eğitim müziği” ya da "çocuklar için müzik", ülkemizin eğitim politikası ve sisteminde ciddi bir şekilde yer alması gereken; hem "eğitim" hem “çocuk” hem de “müzik” konularını içeren önemli bir kavramdır.

Yaşar Ürük 26.03.2019