Turuncu Çember

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı’nın koordinasyonunu yürüttüğü İzmir Turizm Hijyen Kurulu, pandemi sonrası normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için Turuncu Çember sertifikasını başlattı. Sertifika, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun belirlediği kriterlere uyan ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri başarıyla tamamlamış işletmelere ücretsiz olarak veriliyor. Hijyen kriterleri; yeme içme tesisleri ve konaklama tesisleri olarak iki ayrı puanlama sistemine sahip. Sertifika almak isteyen işletmeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletebiliyor. Turuncu Çember, işletmelerin Selluka ödülüne başvurması için de bir ön koşul oluşturuyor.

İzmir’deki işletmelerin salgın sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve İzmir’in güvenli biçimde bu süreci atlatmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Turuncu Çember sertifikası, İzmir’in hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olarak öne çıkmasını hedefliyor. Bununla beraber Turuncu Çember, İzmir’in sağlıklı bir kent kalmasına katkı sunan belediye ruhsatlı konaklama ve yeme-içme işletmelerini ödüllendirmek ve bu işletmelerin yurtiçi ve yurtdışı platformlarda tanıtımını yaparak İzmir’in turizm sektörüne katkıda bulunma amacı taşıyor.

turuncucemberizmir.com