İzmir Vakfı Projeleri

Directizmir.com

İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirdiği directizmir.com, İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e yapılan direkt uçuşların tanıtımını yapıyor. Kullanıcılar, İzmir’den aktarmasız uçabilecekleri şehirlerin tamamını bu web sitesi üzerinden görebilecek.

11.01.2022

İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı

İzmir Vakfı şehrin kültür ve doğa mirasını koruyarak sürdürülebilir turizme kazandırmak ve İzmir'in turizm potansiyelini artırmak üzere İzmir Kalkınma Ajansı ortaklığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladı.

İzmir Zamanı

İzmir Zamanı kampanyası yaşama dair yeni bir sözü olan herkesi bu zor günlerinde İzmir’le birleşmeye davet etmek için İzmir Vakfı tarafından başlatıldı. Vakıf, İzmir Zamanı kampanyası ile doğa olaylarının yıkıcı felaketlere dönüşmediği bir hayat için İzmir’de bir düşünce meydanı oluşturmayı öneriyor.

Dünyanın İzmir Mirası

Efes ve Bergama’dan sonra İzmir’de dört yeni alanın daha dünya mirası olarak tescillenmesi ve İzmir’in dünyada en çok UNESCO Dünya Mirası Alanı’na sahip şehirlerden biri olması için kentin farklı kurumları, Dünyanın İzmir Mirası çatısı altında bir araya geldi.

25.04.2021

Efes Alan Yönetim Planı Revizyonu

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes’in alan yönetim planının güncellenmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde Alan Başkanlığı, Selçuk Belediyesi, İzmir Vakfı ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülüyor.

İzmir Fontu

İzmir Vakfı, İzmir’in markalaşma çalışması kapsamında adı İzmir olan bir font üretti. İzmir’de yaşayan font tasarımcısı Ahmet Altun ile yürütülen bu sürecin sonunda herkesin kullanımına sunulan geniş bir font ailesi tasarlandı.

İzmir Tasarımları Araştırma Ofisi

İzmir Vakfı, şehrimizin 8 bin 500 yıllık insanlık tarihinin ve bundan da eski olan doğasının izlerini sürerek İzmir’in tasarım geleneklerini çözümlemek ve günümüz tasarım dilini ortaya çıkarmak amacıyla İzmir Tasarımları Araştırma Ofisi’ni kurdu.

İzmir Sinema Ofisi

İzmir Sinema Ofisi şehrimizde film, dizi, reklam, belgesel vb. çekimleri gerçekleştirmek isteyen ulusal ve uluslararası yapım şirketleri için ücretsiz destek sağlayacak bir online platform ve bununla bağlantılı faaliyet gösterecek bir danışma ofisi.

Turuncu Çember

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı’nın koordinasyonunu yürüttüğü İzmir Turizm Hijyen Kurulu, pandemi sonrası normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için Turuncu Çember sertifikasını başlattı.

Üniversite İzmir'de Yaşanır

İzmir, nitelikli ve köklü eğitim geleneğinin öncüsü üniversiteleri, kentin yüksek yaşam standartları, pek çok sektörde staj ve iş olanakları, yaratıcılığı ve girişimciliği besleyen dokusu ile en yaşanılır üniversite kentlerinden biri. Bunun için “Üniversite, İzmir’de yaşanır” diyoruz.