2. Beyler Kütüphanesi Projesi Başlıyor

26.08.2020

TARKEM’in İzmir Tarihi Kent Merkezi’nde yaptığı çalışmalarda birlikte hareket ettiği stratejik ortağı Kentimiz İzmir Derneği, Tarihi İstiklal Okulu’ndan sonra bir tarihi yapıyı daha hayata kazandırmak üzere harekete geçti. 2. Beyler Sokağı’nda (848 Sokak) bulunan tarihi arşiv binasının tahsisi için İzmir Valiliği’yle protokol imzalandı. TARKEM’in iştirakçi olduğu projede, tarihi yapı “Yeni Nesil Kütüphane” olarak özellikle çocuk ve gençler için bir okuma ve araştırma merkezi işleviyle hizmet verecektir. Yapı tescilli parsel üzerinde uzun zamandır kullanılmadığı için yıpranmış gibi gözükse de, uygulaması gerçekleştirildiğinde hem alışveriş için Kemeraltı’na gelen ziyaretçilerin çocuklarının zaman geçirebileceği, hem de çok çeşitli kaynaklara ulaşabilecekleri bir merkez haline gelecektir.

Adını üzerinde bulunduğu sokaktan alan 2. Beyler Kütüphanesi’nde; etüt salonları, sesli/sessiz okuma salonları, esnek ve ortak çalışma alanları, dijital kütüphane, etkinlik alanı, çocuklara yönelik atölye alanı ve kafe hizmeti verilecektir.

2020 yılı içerisinde İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından uygulamasına başlanması beklenen yapıda TARKEM, iştirakçi olarak yer almaktadır. İzmir Valiliği’nin verdiği destekle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şu anda yapımı devam eden 2. Beyler Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile çok daha görünür olacak olan bölge, bu yapının tekrar kamuya kazandırılmasıyla birlikte Kemeraltı için çok önemli bir çekim noktası olacaktır.

Kaynak: http://www.tarkem.com/tarkem-2-beyler-kutuphanesi-projesi-basliyor/