KAMPANYA İZMİR ZAMANI

İzmir’in Ortak Akıl Çağrısı

İzmir Zamanı’nın Amacı

İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı ile doğa olaylarının yıkıcı felaketlere dönüşmediği bir hayat için İzmir’de bir düşünce ve üretim meydanı oluşturmayı hedefliyoruz.

Bu hedef, yaşam hakkının şehirlerimizde yaşayan herkes için en temel öncelik olduğu tespitinden doğuyor. Yaşam hakkının güvence altında olmaması, yani insanların yaşadıkları binalara, şehre, güven duymamaları halinde kentin refahı ve yaşam kalitesini yükseltmenin de mümkün olmadığını biliyoruz.

Doğamızla barışık, özgür ve uyum içinde bir yaşamı İzmir’den başlamak üzere inşa etmek isteyen tüm girişimcileri İzmir’le birleşmeye; Türkiye ve dünyaya ilham vermeye davet ediyoruz.

Kimler Katılabilir?

Yaşama dair yeni bir sözü, fikri ve projesi olan herkes İzmir Zamanı’na katılabilir. Ortak akıl çağrımız dünyanın her yerinden katılıma açıktır.

İzmir Zamanı’na Nasıl Katılırım?

İzmir Zamanı ortak akıl çağrısına dört farklı yöntemle dahil olabilirsiniz:

1. İzmir Zamanı fikriniz hakkında video mesaj gönderin

Instagram’da #izmirzamanı etiketi ile fikrinizi bir dakikalık bir video mesaj ile paylaşıp bize eposta (izmirzamani@izmirvakfi.org) yoluyla bilgi verebilirsiniz. Videoları değerlendirecek olan ekibimiz aşağıdaki kriterleri sağladığı takdirde projenizi geliştirmek için sizinle iletişime geçecek.

2. İzmir Zamanı fikrinizi bir form ile bize iletin

İzmir Vakfı’nın web sitesindeki katılım formunu doldurarak İzmir Zamanı fikrinizi ve gerektirdiği ihtiyaçları bizimle paylaşabilirsiniz. Yapılan değerlendirme sonucunda önerinizin kriterleri sağladığı tespit edilirse size ulaşarak fikrinizin uygulanabilir bir projeye dönüşmesi için destek olacağız.

3. İzmir Zamanı gönüllüsü olun

İzmir Zamanı kapsamında yürütülen projelere gönüllü destek olmak istiyorsanız aşağıdaki gönüllü formunu doldurabilirsiniz. Yapılan değerlendirme sonucunda desteğiniz en uygun İzmir Zamanı projesiyle buluşturulacak.

4. İzmir Şehir Fonu’na katkı koyun

Doğa olaylarının yıkıcı felaketlere dönüşmediği yenilikçi bir hayat için geliştirilen fikirleri desteklemek üzere İzmir Şehir Fonu’na katkı koyabilirsiniz. İzmir Şehir Fonu’na nasıl katkı koyabileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgiler için lütfen bizimle temasa geçin: sehirfonu@izmirvakfi.org

Proje ve Fikirleriniz Nasıl Değerlendirilecek?

İzmir Zamanı fikirleri, İzmir’in önemli paydaşlarından oluşan bağımsız ve gönüllü bir kurul tarafından aşağıda yer alan kriterler doğrultusunda değerlendirilecektir. Kurul, uygulamaya değer gördüğü fikirleri İzmir’deki en uygun taşıyıcı kurumlarla buluşturacak ve uygulama sürecini destekleyecektir.

Şayet gerekiyorsa, fikir sahibi gereken bütçe ve/veya kaynakları başvuru formunda somut olarak ortaya koymalıdır. Fikrin uygulanması için gereken kaynaklar projenin taşıyıcılığını kabul eden kurum veya kurumlar tarafından fikir sahibiyle birlikte geliştirilecektir. İzmir Vakfı Sekretaryası süreç boyunca kolaylaştırıcı rol üstlenecektir.

Değerlendirme sürecinin takvimi süreç içerisinde fikir sahipleriyle paylaşılacaktır.

Değerlendirme Kriterleri:

İzmir kültürü

İzmir’in tarihsel birikimi ve kültürü ile uyumlu olmalıdır.

Gerçek bir ihtiyaca çözüm üretmesi

Fikir, İzmir’in gerçek bir problemini çözüme ulaştıracak detayları içermelidir.

İnovasyon

Önerilen fikir özgün ve yaratıcı bir yaklaşım sergilemelidir.

Sosyal etki

Fikir, ana hedef kitlesi ile şehrin sosyal ve ekonomik yaşamında doğrudan ya da dolaylı olarak ölçülebilir bir değişim yaratmalıdır.

Sürdürülebilirlik

Önerilen fikir, diğer canlılar ve doğanın bütünü üzerinde olumsuz bir etki bırakmamalıdır. Birleşmiş Milletler sürdürülebilir gelişme hedefleriyle uyumlu olmalıdır. Fikrin kendisinin ve etkisinin sürdürülebilir olması için gerekli stratejileri içinde barındırmalıdır.

Uygulanabilirlik

Fikir uygulanabilir ve kendi içinde tutarlı bir mantıksal çerçeveye sahip olmalıdır.

Başvuru Formları: